Тернопільська районна державна адміністрація
46009, м.Тернопіль, майдан Перемоги, 1
 
укр рус eng
Пошук
Розширений пошук

Опитування

.
На головну / Економіка району / Ціни та ціноутворення



РОЗПОРЯДЖЕННЯ

ГОЛОВИ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

          від     03   червня 2008 року                   м. Тернопіль                         № 392

 

                                                                                                  Зареєстровано в Головному

                                                                                                  управлінні юстиції у Тернопільській області

                                                                                                12 червня 2008 року за №13/615

 

Про  регулювання цін

на виробництво окремих  продовольчих товарів та

внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації від 06.02.2008 №72

“Про граничні торговельні надбавки на окремі продовольчі товари”

 

(із змінами, внесеними згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації від 31.10.2008 №814, зареєстрованим в Головному управлінні юстиції у Тернопільській області 07 листопада 2008 року за №26/628; із змінами, внесеними згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації від 10.05.2011 №340, зареєстрованим в Головному управлінні юстиції у Тернопільській області 13 травня  2011 року за №9/683 )

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року №1548 “Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)” (із змінами та доповненнями), Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2007 року №1222 (із змінами та доповненнями) та Порядку формування цін на продовольчі товари, щодо яких запроваджено державне регулювання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2008 року №373 (із змінами та доповненнями):

1. Запровадити регулювання цін на виробництво окремих продовольчих товарів для всіх суб’єктів господарювання незалежно від форм власності, підпорядкованості і методів організації праці шляхом:

1.1. Встановлення граничного рівня рентабельності  виробництва борошна пшеничного вищого, першого і другого сорту, борошна житнього обдирного, хліба вагою більш як 500 грамів з борошна пшеничного вищого, першого і другого сорту та їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного та житнього простої рецептури (борошно, дріжджі, сіль, вода), а також хліба і хлібобулочних виробів для діабетиків, згідно з додатком.

1.2. Декларування зміни оптово-відпускних цін на борошно пшеничне вищого, першого і другого сорту, борошно житнє обдирне, крупи гречані, яловичину, свинину, м’ясо птиці (тушка), ковбасні вироби варені, крім вищого сорту, молоко коров’яче питне пастеризоване, фасоване в плівку, сир кисломолочний з вмістом жиру до 9 відсотків, сметану з вмістом жиру до 20 відсотків, масло вершкове з вмістом жиру до 72,5 відсотка, яйця курячі, цукор-пісок, олію соняшникову (пункт 1.2 із змінами та доповненнями згідно розпорядження  голови облдержадміністрації від 10.05.2011 №340).

Для декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари суб’єкти господарювання, які провадять діяльність з виробництва або реалізації регульованих видів продовольчих товарів, подають головному управлінню економіки обласної державної адміністрації  документи, передбачені постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2007 року №1222 “Про затвердження Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари” (із змінами і доповненнями)” (підпункт 1.2. викладено в іншій редакції згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації від 31.10.2008 №814).

Суб’єкти господарювання, що провадять діяльність з оптової реалізації продовольчих товарів, у первинних документах під час визначення одиниці виміру господарської операції у вартісному виразі зазначають також розмір застосованої ними постачальницько-збутової надбавки (абзац третій підпункту 1.2 доповнено згідно з розпорядженням  голови облдержадміністрації від 10.05.2011 №340).

1.3. Встановити граничні рівні рентабельності пакування (фасування) продовольчих товарів, щодо яких запроваджено державне регулювання цін, без урахування вартості сировини не вище ніж 10 відсотків (пункт 1 доповнено підпунктом 1.3 згідно з розпорядженням  голови облдержадміністрації від 10.05.2011 №340).

(Підпункт 1.3 вилучено згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації від 31.10.2008 №814)

(Пункти 2, 3, 4, 5, 7 вилучено згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації від 31.10.2008 №814)

2. До розпорядження голови обласної державної адміністрації від 6 лютого 2008 року № 72 “Про граничні торговельні надбавки на окремі продовольчі товари”, зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Тернопільській області 11 лютого 2008 року за №2/604, внести такі зміни:

2.1.  У другому абзаці підпункту 2.7 пункту 2 розпорядження речення: “У випадках не відображення в платіжних документах ціни виробника, в тому числі і при проведенні переоцінки товарів, застосовуються граничні розміри торговельних надбавок у грошовому виразі (графа 4,  6 додатку). В таких випадках вимоги підпункту 2.1 пункту 2 цього розпорядження не застосовуються” виключити.

2.2. Таблицю додатку викласти у такій редакції:

«Граничні торговельні надбавки до оптової ціни виробника (митної вартості) на окремі продовольчі товари для всіх суб’єктів господарювання незалежно від форм власності , підпорядкованості і методів організації  праці та виробництва (крім продовольчих товарів із Державного матеріального та Державного продовольчого резервів)»

пп

Найменування продовольчих

товарів

Граничний розмір торговельної надбавки до оптової ціни виробника (митної вартості) незалежно від кількості перепродажу(без урахування ПДВ)

У відсотках

Місто, селище міського типу

село

1.

Борошно пшеничне та житнє

10

10

2.

Крупи:

манна

пшенична

перлова

ячмінна

горох шліфований

гречана

 

10

10

10

10

10

10

 

13

10

13

10

13

10

3.

Хліб і хлібобулочні вироби (крім хліба житньо-пшеничного, здобних, бубличних хлібобулочних виробів, сухарів панірувальних та сухариків)

10

13

4.

Хліб житньо-пшеничний

10

10

5.

Макаронні вироби ( крім швидкого приготування)

10

13

6.

Яловичина та свинина

15

15

7.

М'ясо птиці

10

13

8.

Ковбасні вироби варені

13

15

9.

Молоко (з терміном зберігання до 5 днів включно)

10

10

10.

Сметана

10

13

11.

Сир (кисломолочний)

10

13

12.

Масло вершкове

15

15

13.

Олія соняшникова рафінована

10

13

14.

Цукор

10

10

15.

Яйця курячі

10

10

3. Визнати такими, що втратили чинність:

3.1. Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 13 серпня 2007 року №527 “Про запровадження регулювання цін на виробництво борошна, хліба та хлібобулочних виробів”, зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Тернопільській області 15 серпня 2007 року за № 18/594.

3.2. Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 18 жовтня 2007 року №679 “Про запровадження регулювання цін на окремі продовольчі товари та внесення змін і доповнень до розпоряджень голови облдержадміністрації від 15 вересня 2003 року №432 та від 13 серпня 2007 року №527”, зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Тернопільській області 23 жовтня 2007 року за №22/598.  

4. Контроль за виконанням цього розпорядження доручити першому заступникові голови обласної державної адміністрації Фліссаку А.А.

Голова обласної державної адміністрації                                                                    Ю.В. ЧИЖМАРЬ

       Додаток до розпорядження головиобласної державної адміністрації 03.06.2008   № 392

Граничні рівні рентабельності

№  п/п

Найменування продукції

У відсотках до планової повної собівартості

при наданні обґрунтованих витрат із прибутку на здійснення капітальних вкладень

при ненаданні обґрунтованих витрат із прибутку на здійснення капітальних вкладень

1

2

3

4

1.

Виробництво борошна пшеничного вищого, першого і другого сорту, борошна житнього обдирного із зерна регіональних, державних та інших ресурсів

5

2

2.

Виробництво борошна із давальницької сировини, в тому числі:

для замовника

для виробника

          

2*

 5**

 

2

2

3.

Виробництво хліба вагою більш як 500 грамів з борошна пшеничного вищого, першого і другого сорту та їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного та житнього простої рецептури (борошно, дріжджі, сіль, вода) з можливим додаванням цукру, жиру, але не більше 2%, а також хліба та хлібобулочних виробів для діабетиків

5

2

             * - до повної собівартості без відображеної вартості переробки борошна;

           ** - до повної собівартості послуги переробки.

 

Заступник голови - керівник апарату

обласної державної адміністрації                                            І.О.НАЛИВАЙКО




 

 

 

 

 

 

 

Анонси подій

Інформаційні послуги

 

 

   

Актуальна тема

Звернення до сільських, селищних голів

З метою популяризації здорового способу життя протягом березня - жовтня поточного року в Тернопільському районі впроваджується щорічна Всеукраїнська інформаційно-профілактична акція «Відповідальність починається з мене».

Для учасників АТО та членів їх сімей працює гаряча лінія

Орієнтовний розрахунок розміру субсидії на оплату житлово-комунальних послуг

Всеукраїнський Центр пошуку полонених, загиблих і зниклих безвісти воїнів АТО готовий допомогти усім хто розшукує своїх рідних, знайомих чи колег

ДОРОЖНЯ КАРТА для проведення лікування та медичної реабілітації демобілізованих

Про проведення в районі заходів шостої  черги мобілізаційного розгортання

ІНФОРМАЦІЯ щодо розвитку туризму в Тернопільському районі

ЗМІНИ до Положення про  порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива 

Все про СУБСИДІЇ

Тернопільська районна державна адміністрація оголошує конкурс про надання супутніх  послуг у приміщенні центру надання адміністративних послуг

УВАГА ЗМІНЕНИЙ ГРАФІК прийому громадян у Тернопільській районній державній адміністрації