Бережанська районна державна адміністрація
47501, м.Бережани, вул.Шевченка, 15-А
 
укр рус eng
Пошук
Розширений пошук

Опитування

.
На головну

17.12.2018 Профорієнтаційна екскурсія до ресторану «Анатоль»


Профорієнтаційна екскурсія до ресторану «Анатоль»

Одним з багатьох напрямів профорієнтаційної роботи, яку проводять фахівці служби зайнятості з молоддю, є організація професіографічних екскурсій на підприємства. Такі заходи надають можливість учням безпосередньо та більш детально ознайомитись з робітничими професіями, оцінити переваги їх отримання, на власні очі побачити реальну сучасну потребу роботодавців у робітничих кадрах.

Бережанським районним центром зайнятості було організовано профорієнтаційну екскурсію до ресторану «Анатоль», щоб ознайомити учнів із таємницями організації ресторанного бізнесу та професіями, необхідними для цього виду діяльності.

Презентували заклад маркетолог Олена Женчак та адміністратор Тетяна Шкляр, вони розповіли про історію заснування закладу, умови, режим праці та  перспективи розвитку.

Адміністратор Тетяна провела для школярів екскурсію закладом. Діти мали можливість оглянути банкетний зал, бар, а також  частково спостерігати за робочим процесом, побачити умови праці робітників.

З розповіді Олени Женчак школярі дізналися про професії, без яких неможливе існування сучасного ресторанного бізнесу - це кухар, помічник кухаря, офіціант, маркетолог, бармен, адміністратор,бухгалтер ін. Майбутні випускники отримали інформацію про навчальні заклади, де можна оволодіти професіями сфери ресторанного бізнесу. Незабутнє враження на присутніх справив майстер-клас офіціантів закладу. Дітям показали як правильно сервірувати стіл, розповіли, яких основних правил необхідно дотримуватися при обслуговуванні клієнтів. Школярі з  перших уст довідалися про тонкощі роботи офіціантів.  «Той, хто прагне пов’язати свою трудову діяльність з цим ремеслом, повинен бути комунікабельним, витривалим, доброзичливим, знати основи психології, а також меню, компоненти страв, їхню сумісність з алкогольними напоями. Висококваліфіковані офіціанти завжди матимуть і роботу, і висові заробітки, - ділилась з учнями секретами своєї професійної успішності офіціантка  Христина. Спілкуючись з працівниками закладу, учні прийшли до висновку, що, найважливіші риси працівників ресторану: активність, доброзичливість, уважність, відповідальність, чесність, зацікавленість до вимог клієнта - все те, що так необхідне для представників професій типу «людина – людина».

Жваве обговорення школярами заходу свідчить, що основну мету профорієнтаційної екскурсії було досягнуто. Учні почули чимало корисної та потрібної інформації, яка допоможе їм вірно обрати професійний шлях акцентуючи увагу  на потребах ринку праці.




 

Анонси подій

Актуальна тема